www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ново 20: Volkswagen прехвърля производството на Passat в Словакия?

28.10.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 4032 прочитания
A+ | A-

Новият завод на Volkswagen край Маниса изглеждаше сигурен, но военните действия в Сирия отмениха или поне забавиха плановете на немската фирма.

След като Турция в момента не се разглежда като сигурен партньор за новата фабрика, Volkswagen се оглежда за нови варианти. Един такъв изглежда е Словакия.

Страната е много сериозен играч на автомобилния пазар като близо 50 процента от брутния вътрешен продукт идва именно от тази индустрия.

Според публикации в немски медии, VW Group може би ще прехвърли сглобката на Passat и Skoda Superb именно в Словакия, като подобно решение би срещнало подкрепата на лидерите във фирмата.

Все пак, нищо не е официално и временното отдръпване от Турция от страна на компанията оставя вратичката отворена и за България да получи производство на световно равнище.

Решение по въпроса трябва да се вземе в следващите няколко седмици, тъй като заводът, който сега сглобява Passat - този в Емден, трябва да бъде преоборудван за сглобка на електромобили до 2022 година.Тагове: турцияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ