www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Hyundai с рекорд на Боневил за хибридни и водородни коли

24.10.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1930 прочитания
A+ | A-

Hyundai с рекорд на Боневил за хибридни и водородни коли

Компанията Хюндай съобщи, че е направила успешни опити за поставяне на два скоростни рекорди върху солената повърхност на прочутото изсъхнало езеро Боневил в САЩ сред хибридните автомобил и сред машините с водородна силова установка. Към момента южнокорейската компания очаква официалното потвърждение на постиженията от Международната автомобилна федерация (ФИА).

В края на септември кросоувърът Hyundai Nexo, снабден с двигател на водородни горовини клетки, успя да се ускори по езерото в Юта до 170,848 км в часа. Автомобилът-рекордьор е доокомплектован с модернизирана аеродинамична броня, клетка за безопасност, система за гасене на пожар и шестточков колан за безопасност.

Рекордът сред бензиново-електрическите машини беше поставен с хибридния седан Hyunda Sonata от ново поколение. В състава на силовата установка на автомобила влиза двулитров двигател с вътрешно горене и мощност 152 к.с., който работи в комплект с елмотор за 52 кВт/ч - сумарна мощност от 195 конски сили и максимална скорост от 265,009 км в час.


Hyundai с рекорд на Боневил за хибридни и водородни колиHyundai с рекорд на Боневил за хибридни и водородни колиHyundai с рекорд на Боневил за хибридни и водородни колиHyundai с рекорд на Боневил за хибридни и водородни коли

Тагове: HyundaiрекордезероБоневилхибридводород

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ