www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Киномания 2019: Засуканият свят на Мариус Куркински ни води в непознатите Родопи

11.10.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 809 прочитания
A+ | A-

Киномания 2019: Засуканият свят на Мариус Куркински ни води в непознатите Родопи

Ивайловград, Долно Луково, Мандрица и Свирачи са магическите места в Родопите, в които ще ни отведе откриващият филм на тазгодишното издание на Киномания „Засукан свят”. Именно родопският край и нравите на родопчани са акцентът в сборника „Диви разкази” на писателя Николай Хайтов, по чийто разказ е заснет и филмът на Мариус Куркински.

Красивата природа на магичната планина, богатата българска култура и съхраненият през годините бит са естествен декор на филма, който зрителите на Киномания ще видят в зала 1 на НДК на 14 ноември от 19:00 часа. Любопитен факт е, че местното население на Родопите помага с набавянето на предмети от бита, които да послужат като реквизит на снимачната площадка.

„Снимахме в Южните Родопи – край, който е много недокоснат от цивилизацията, непознат е дори за масовия потребител от гледна точна на архитектура и темперамент на хората. Местните участваха като масовка във филма, развеждаха ни по местата, които ние им описвахме. Например местните хора ни показаха един тракийски гроб, около който снимахме, показаха ни също така и малко известни пещери. Радвам се, че те усетиха естеството на филма и ни разкриха тези забележителности, които иначе сами трудно щяхме да открием.”, споделя продуцентът на филма Иван Тонев.

Филмът ще върне киноманите години назад, за да им покаже нотките на българския дух от миналото – от сламените покриви на къщите до носенето на носии в ежедневието. Не пропускайте да си подарите една незабравима разходка из родопския край със „Засукан свят” в зала 1 на НДК.


Киномания 2019: Засуканият свят на Мариус Куркински ни води в непознатите РодопиКиномания 2019: Засуканият свят на Мариус Куркински ни води в непознатите РодопиКиномания 2019: Засуканият свят на Мариус Куркински ни води в непознатите Родопи

Тагове: Киномания 2019Засукан святМариус КуркинскиРодопикино

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "