www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ремонтираха околовръстния път на Ловеч

21.10.2019 | Авто новини: Катастрофи » Пътна обстановка | Автор: Jordan Lukanov | 1603 прочитания
A+ | A-

Ремонтираха околовръстния път на Ловеч

Завърши рехабилитацията на околовръстния път на Ловеч. Близо 9-километровата отсечка, част от път II-35 Плевен-Ловеч, е включена в лот 16 на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., финансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Основно ремонтиран е и тунелът при 43-и км. Инвестицията е за близо 15 млн. лева.

Второкласният път осигурява най-кратката връзка между Плевен и Ловеч и е основна пътна артерия към фериботния комплекс „Никопол - Турну Мъгуреле“ на река Дунав. Отсечката е с нова пътна настилка, възстановено отводняване, с което значително са подобрени транспортно-експлоатационните й качества.

Положена е нова маркировка, пътни знаци и мантинели. Тунелът при 43-ти километър, с дължина 413 м, е с възстановена хидроизолация, нова предпазна ограда, енергоефективно осветление, системи за видеонаблюдение и пожаро-известяване. Рехабилитирани са три пътни възела: п. в. „Баховица“, п. в. „Гозница“ и п. в. „Софийска“, както и 5 големи съоръжения с отвор над 5 м и два пешеходни подлеза.


Ремонтираха околовръстния път на ЛовечРемонтираха околовръстния път на ЛовечРемонтираха околовръстния път на ЛовечРемонтираха околовръстния път на Ловеч

Тагове: Ремонтоколовръстния пътЛовечАПИ

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "