www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

CineLibri 2019: А. Б. Йехошуа представя лично „Жената от Йерусалим"

16.10.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1097 прочитания
A+ | A-

CineLibri 2019: А. Б. Йехошуа представя лично „Жената от Йерусалим"

Кинолитературният фестивал "CineLibri" ни кани на 17 октомври в 19:00 ч. в Дома на киното за среща с автограф с А. Б. Йехошуа, спряган като „израелския Фокнър”! Той пристига в София за българската премиера на романа „Жената от Йерусалим”, която ще бъде съпроводена с прожекция на едноименната екранизация, спечелила възторзите на критиката.

„Жената от Йерусалим“ е пропита с ирония и състрадание творба, поднесена с чеховска елегантност, духовитост и усет за детайла. На пазар в Йерусалим самоубиец взривява бомба. Една от жертвите е работничка имигрантка без документи, само с фиш за заплата от пекарната, където е била нощна чистачка. Докато тялото ѝ лежи непотърсено в моргата, работодателите ѝ са обвинени в безчувственост и безчовечност от местен журналист. Началникът на отдел „Човешки ресурси“ получава задачата да открие коя е тя и защо е дошла в Йерусалим.

А. Б. Йехошуа (р.1936 г.) е е сред най-изтъкнатите белетристи на Израел, има международни награди за всичките си романи, а през 2005 г. влиза в краткия списък за първата международна награда „Ман Букър”. Живее в Хайфа, където дълги години е преподавал сравнителна литература и продължава да е активист в защита на мира. Романът му „Жената от Йерусалим“ е оценен изключително високо и от критиката, и от публиката, а екранната му адаптация е нестандартна трагикомедия с режисьор Еран Риклис („Лимонова градина”, „Сирийската булка”).

Удостоен с 9 филмови награди и 6 номинации, включително Награда на публиката от международния кинофестивал в Локарно 2010, филмът „Жената от Йерусалим” (оригинално заглавие „The Human Resources Manager” е част от програмата на CineLibri 2019. Прожекцията е в Дома на киното на 17 октомври, четвъртък, точно в 19:00 часа.


Тагове: CineLibri 2019А. Б. ЙехошуапредставяличноЖената от Йерусалимкинокнига

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ