www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Клавирен рецитал на Фидоси Керчев на 20 декември в НДК

18.10.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1163 прочитания
A+ | A-

Клавирен рецитал на Фидоси Керчев на 20 декември в НДК

Талантливият Фидоси Керчев ще изнесе първия си клавирен рецитал в Новогодишния музикален фестивал. За него изтъкнатият проф. Жени Захариева казва, че е изключителен талант. По думите ѝ Фидоси Керчев притежава „комплекс от качества на ярък концертиращ артист – освен музикалност и блясък – интелектуален капацитет, толкова необходим в овладяването на големите концертни форми като Брамс – Концерт №2 , Чайковски – Концерт №1, Мусоргски – „Картини от една изложба“.
 
Във всичко това ще може да се убеди публиката на 20 декември от 19:00 часа в зала 9, когато 22-годишният пианист ще изнесе самостоятелен клавирен рецитал в рубриката на Новогодишния музикален фестивал посветена на младите таланти „Имена от бъдещето“. С брилянтна виртуозност Керчев ще представи произведения на Бетовен, Лист и Мусоргски. Надареният пианист се обучава в Кралската консерватория в Брюксел при проф. Йохан Шмидт.

Учил е и в Музикалната консерватория CRR в Париж. Участник в българските фестивали „Салон на изкуствата“, „Варненско лято“ и „Софийски музикални седмици“. Солирал е на Симфоничен оркестър на БНР, Нов симфоничен оркестър, Русенска филхармония, Симфониета – Шумен, оркестрите във Видин, Враца и Разград.

Изнасял е ярки клавирни рецитали в Българско посолство в Токио, Българският културен център в Париж и Френски културен институт. Билети за концерта можете да закупите от Билетен център – НДК или онлайн на www.tickets.ndk.bg.


Тагове: КлавиренрециталФидоси Керчев20 декемвриНДКконцерт

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ