www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Киномания 2019: Стани „Киноман на годината!“

18.10.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1092 прочитания
A+ | A-

Киномания 2019: Стани „Киноман на годината!“

Всеки зрител на Киномания може да претендира за наградата, като гледа филмите от програмата от фестивала във всички кина в София, Пловдив, Варна, Велико Търново и запази билетите си от прожекциите. Зрителят с най-голям брой билети ще получи Наградата „Георги Ангелов“ за Киноман на годината – безплатен достъп до всички филми от програмата на фестивала през следващата година.

Георги Ангелов е кръстникът на Киномания, която е създадена преди 33 години под името Световна кинопанорама, а през 1993 г. променя наименованието си на Киномания по негово предложение. Той е роден през 1947 г. и е известен със страстта си към гледането на кино. През годините е работил в Българска национална филмотека и системата на популярните през 80-е кино-видеоклубове. Ежегодно публикува в сп. „Кино” своята анкета сред кинокритиците за най-добрите филми от селекцията на водещите кинофестивали у нас. През 2005 г. режисьорът Петър Одажиев и сценаристът Боряна Матеева му посвещават документалния филм “Един киноман в началото на века”.

Заявете Вашата номинация за Наградата „Георги Ангелов“ за Киноман на годината до края на месец ноември на адрес: НДК, бул. България 1, отдел „Външни комуникации”, Мария Йоцова, на e-mail адрес: ndkevent@gmail.com, както и на лично съобщение на Фейсбук-страницата на Киномания. В заявката е нужно да упоменете Вашата бройка закупени билети. Този от Вас, който е гледал най-много филми от Киномания и успее да го докаже със запазените билети, ще бъде обявен за Киноман на годината!


Тагове: Киноманияфилмкинокиноманнаграда

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ