www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пощенска марка за 140 г. от подписването на Цариградския мирен договор

18.10.2019 | Авто новини: Клюки » Любопитно, хоби | Автор: Jordan Lukanov | 1149 прочитания
A+ | A-

Пощенска марка за 140 г. от подписването на Цариградския мирен договор

Пощенска карта, посветена на 140 г. от подписването на Цариградския мирен договор, бе валидирана днес в рамките на Европейската филателна изложба „Пловдив фила 2019“ и Международния панаир „Булколекто“. Печатът за пускане в употреба бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова, почетния председател на Съюза на филателистите в България Симеон Сакскобургготски и внука на княз Алексей Лобанов - Ростовский, подписал договора от страна на Русия - Никита Лобанов – Ростовский.

В церемонията участва и изпълнителният директор на „Български пощи“ Деян Дънешки. Изданието е в колекционерски тираж от 881 броя, а художественото оформление е на Тома Гълов.
 
По-късно днес заместник-министър Андреана Атанасова валидира пощенска марка на тема „Българска култура и изкуство - 100 години от рождението на Николай Хайтов“. Тя се отпечатва в тираж 10 300 броя, а художник на проектите е Людмил Методиев. В днешния втори ден на Международната филателна изложба „Пловдив 2019“, организаторите на събитието връчиха златен медал на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за подкрепата за филателното движение в България.


Тагове: Пощенска маркаюбилейвалидиранемирен договор

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ