www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Българин сменя най-бързо гума на камион в света (видео)

17.10.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 1684 прочитания
A+ | A-

Българин сменя най-бързо гума на камион в света (видео)

Плевенчанинът Пламен Иванов спечели специална награда за най-бърза смяна на гума на камион в едно от най-големите състезания за професионални шофьори в света - Optifuel Challenge 2019. Той успя да извърши операцията за 1 минута и 24 секунди. Българинът отново намери място и в Топ 5 на най-ефективните шофьори в изключително тежката конкуренция на глобалния финал на шампионата, организиран от Renault Trucks в Лион.

В решаващата надпревара взеха участие общо 25 състезатели от различни държави. Те бяха излъчени в националните кръгове на Optifuel Challenge 2019 от общо близо 3000 участника. Това е петото издание на едно от най-големите състезания за шофьори на камиони в света, насочено към ефективното шофиране – намаляване на разхода на гориво без компромис с качественото изпълнение на реалните транспортни задачи.

Глобалният финал се проведе в две части. В първия кръг финалистите попълваха въпросник, който проверява знанията им за принципите на екологично шофиране и как може да се намали разходът на гориво. Във втората фаза всеки един направи 40-минутно състезателно шофиране в реални пътни условия с Renault Trucks T Optifuel с 13-литров двигател Euro 6, версия C. Целта е да се постигне най-висока ефективност – най-нисък разход на гориво при оптимална средна скорост.

Въпреки високата си комбинирана оценка, Пламен Иванов, който спечели световната титла в предишното издание на Optifuel Challenge през 2017 година, този път остана пети. С изключително малки разлики в челното класиране, купата за 2019 година и голямата награда камион Renault Trucks T High 480 модел 2019 година отидоха при представителя на Словакия.

“Гордеем сме с представянето на Пламен, който за пореден път защити достойно цялата българска гилдия. Конкуренцията беше изключително тежка, а разликите в резултатите тази година наистина бяха минимални. Тъй като състезанието се провежда при реални пътни условия понякога е необходим и малко късмет.”, обясни Иван Ушев, Търговски директор на Renault Trucks за България. “За нас Пламен остава шампион и се радваме, че все пак си тръгваме от Лион с награда в паралелно състезание, което също никак не беше лесно.”, допълни той.

В Optifuel Challenge 2019 участвие взеха представители на Алжир, Белгия, България, Чили, Чехия, Естония, Франция, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Мароко, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия и Черна гора, Словакия, Испания, Швейцария, Тунис, Турция, Украйна и Великобритания.Българин сменя най-бързо гума на камион в света (видео)

Българин сменя най-бързо гума на камион в света (видео)

Тагове: Българинсменянай-бързогумакамионсвета

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ