www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo XC40 Recharge е първият масов електромобил на марката

17.10.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 6228 прочитания
A+ | A-

В близкото минало Volvo предлагаше краткосерийния C30 Drive Electric, но компанията е готова да поеме по-решително по електрическия път с чисто новото си EV предложение.

Става дума зa XC40 Recharge, който се превръща в първия масов електромобил на шведите. Електрическата джипка беше представена вчера в Лос Анджелис като вече разполагаме с първи официални детайли.

Задвижването е поверено на двумоторна система с обща мощност от 408 к.с. - по един електромотор за всяка ос. Въртящият момент е 660 Нм.

Благодарение на 78-кВтч батерия, возилото може да измине до над 400 километра с едно зареждане, измерено по цикъла WLTP. 80 процента от енергията в батерията може да бъде възстановена при използване на бърза зарядна станция.

Формата и дизайнът на возилото на практика не се различава от това на стандартния XC40. Все пак, откриваме някои визуални ралики като затворената предна част, която вече няма нужда от радиаторна решетка.

Моделът разполага с инфотейнмънт система базирана на операционната система Android. Тя предлага актуализации в реално време на услуги като Google Maps, Google Assistant и автомобилни приложения, създадена от глобалната общност на софтуерните разработчици.

Електрическият XC40 е и първият автомобил на Volvo, който ще получава актуализации на софтуера и операционната система по въздух, поставяйки Volvo Cars в челните редици при автомобилните услуги за свързаност. Напълно електрическият XC40 ще продължи да се развива и подобрява с течение на времето.Тагове: xc40volvoНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ