www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Скутери с изкуствен интелект от Segway-Ninebot

16.10.2019 | Авто новини: На 2 гуми » Велосипеди | Автор: Jordan Lukanov | 1761 прочитания
A+ | A-

Скутери с изкуствен интелект от Segway-Ninebot

Пекинската компания Segway-Ninebot Group планира да пусне на пазара електрически скутери, които се придвиждват сами до най-близката зарядна станция през следващата година. Президентът на компанията Гао Луфенг смята, че скутерите с изкуствен интелект могат да внесат радикални промени в бизнеса със споделени превозни средства, ако се преодолее основната трудност – високата цена на поддръжката им. Ако това стане, според него електрическите скутери ще изместят велосипедите в градската мобилност.

Segway-Ninebot се надява новият продукт да бъде приет и използван от американските гиганти за споделено пътуване Uber и Lyft. На този етап обаче и двете компании запазват мълчание по темата.

Китайският иноватор планира да се появи на фондовата борса в новия технологичен индекс Star Market. Компанията е успяла да продаде 1,6 млн. скутера през 2018 г. по данни от финансовите ѝ отчети през април.

Тестовете на новата машина стартират през септември. Ако всичко премине по план, тя ще се появи на пазара между януари и април 2020 година.

Очаква се цената на новия автономен скутер да достигне 10 000 юана – 2500 лева. Това може да се окаже и голямата пречка за по-широкото му разпространение. В момента обикновените модели могат да се намерят от 180 до 500 лева.


Тагове: СкутеризкуственинтелектSegwayNinebot

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ