www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Юбилеен концерт на хор "Ваня Монева" с Мария Илиева в НДК

04.10.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 1334 прочитания
A+ | A-

Юбилеен концерт на хор "Ваня Монева" с Мария Илиева в НДК

Един от най-популярните български фолклорни хорове – женски хор „Ваня Монева“ с диригент Ваня Монева, ще отбележи 25 години от своето създаване с един различен концерт на 14 декември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“, който е част от програмата на Новогодишния музикален фестивал. Специален гост на събитието ще бъде Мария Илиева, която ще вземе участие във фолклорната част на концерта и ще изпълни песни на композитора Филип Кутев.

Публиката ще чуе знакови за състава песни и премиерни изпълнения. Диригентът и основател на хора Ваня Монева споделя, че за 25 години всички в състава са натрупали голям опит. „Талантът е даден на всеки, за да бъде той проводник на публиката. Имаш го – трябва да се трудиш, да го развиваш, за да подаряваш изкуството, което правиш на хората“, казва още диригентката.
 
Стиловете, в които хорът твори, включват фолклорни обработки, църковна музика, съвременни джаз и поп проекти, кантатно-ораториална музика, филмови и театрални продукции. През 2018 година хор „Ваня Монева”, заедно със Софийска филхармония, участваха в официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС в зала Бозар в Брюксел, Белгия. През същата година хор „Ваня Монева“ записва саундтрака към последния епизод на филма „Междузвездни войни“.


Тагове: ЮбилейконцертхорВаня МоневаМария ИлиеваНДК

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ