www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кенго Кума за тайните на японската архитектура в лекцията „Епохата на материалите“

05.10.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Хотели, туризъм | Автор: Jordan Lukanov | 1940 прочитания
A+ | A-

Кенго Кума за тайните на японската архитектура в лекцията „Епохата на материалите“

Изключителният японски архитект Кенго Кума ще изнесе първата си лекция в София. Професорът от Токийския университет ще сподели от опита си в лекцията, озаглавена „Епохата на материалите“. Дългоочакваното събитие ще се проведе на 8 октомври от 19:00 ч. в София – зала Аула Максима на Университета по архитектура, строителство и геодезия (бул. „Христо Смирненски“ 1).

По време на събитието архитектът ще представи в изложба съвместен проект с УАСГ, резултат от проведена архитектурна работилница със студенти на университета. Входът за всички посетители е свободен.

Познат по целия свят като майстор на традиционната японска архитектура и носител на купища награди в страната и в чужбина, архитект Кенго Кума е един от най-успешните световноизвестни японски архитекти. Той проектира едни от най-великолепните сгради по света, а проектите му са се реализирали в над 20 държави. Пример за уникалната му работа и талант е един от последните му мащабни проекти, а именно стадионът за Олимпийските и Параолимпийските игри през 2020 г. в Токио.

Проф. Кума е кадър на Токийския Университет и е известен с това, че умело изтупа пепелта от суровина като дървото и смело го въздигна до строителен материал №1 в съвременния интериорен и екстериорен дизайн. Лекцията му на тема „Епохата на материалите“ предоставя страхотна възможност за всички посетители да черпят от майсторския опит, който той успява да натрупа през годините.

Организатори на събитието са Посолството на Япония в България и Университетът по архитектура, строителство и геодезия със съдействието на Офис за архитектура и градски дизайн на Кенго Кума и с подкрепата на Chaos Group. 30-ите юбилейни Дни на японската култура в България се организират от Посолството на Япония в България и с подкрепата на Клуба „Приятели на Япония в Република България – Нихон Томоно Кай“.


Кенго Кума за тайните на японската архитектура в лекцията „Епохата на материалите“Кенго Кума за тайните на японската архитектура в лекцията „Епохата на материалите“Кенго Кума за тайните на японската архитектура в лекцията „Епохата на материалите“Кенго Кума за тайните на японската архитектура в лекцията „Епохата на материалите“

Тагове: Кенго Кумаархитекттайнияпонскаархитектуралекция

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ