www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nokian откри нова фабрика в САЩ

03.10.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 1168 прочитания
A+ | A-

Nokian откри нова фабрика в САЩ

Nokian Tyres отпразнува официалното откриване на производствената си база в Дейтън, Тенеси в сряда. Комплексът е разположен на 78 968 кв.м. (830 000 кв. фута) и е едно от най-модерните съоръжения за производство на гуми в света.

Компанията ще канализира своите ценности – безопасност и устойчивост, за да произвежда близо 4 милиона гуми годишно във фабриката когато достигне пълния си капацитет. В тази фаза ще наемат 400 служители. В момента фабриката е в пробен етап на производство и ще бъде готова да произвежда гуми за крайния потребител в началото на 2020 година.

Nokian Tyres си е поставил цел за пет години да удвои продажбите си в Северна Америка
„Тържественото откриване на фабриката в Дейтън е ключов момент в нашата стратегия за растеж“, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Nokian Tyres Хилле Корхонен: „Нашият трудолюбив международен екип направи визията ни реалност чрез неуморна работа в екип и ние искаме да отпразнуваме постижението им. Фабриката в Северна Америка осигурява първокласни взаимоотношения с клиентите ни, предоставяйки им безопасни, устойчиви продукти, които са съобразени с нуждите на потребителите в този регион“.

Nokian Tyres e основана във Финландия и централата ѝ продължава да бъде на същото място. Именно там компанията изобретява първата зимна гума в света, първата всесезонна гума и продължава да изработва първокласни продукти във всички основни пътнически и транспортни сегменти, включително пазара на всесезонни гуми, в своите производствени комплекси във Финландия и Русия. Във фабриката в Дейтън компанията има за цел да отговори на нарастващото търсене в Северна Америка и да се възползва от възможностите, които се отварят в сегмента на всесезонните гуми.

Новата фабрика в Дейтън е резултат от непрестанното сътрудничество между лидерите в Северна Америка, експерти от Финландия и Русия, строителни работници, монтажници на оборудване и ентусиазиран екип от първа вълна местни служители, нетърпеливи да създадат едни от най-безопасните и устойчиви гуми на континента.

Nokian Tyres ще поддържа високи и строги стандарти за устойчивост във фабриката, за да минимизира отпадъците и емисиите. На паркинга ще бъдат монтирани соларни панели, а компанията ще рециклира излишните материали, които остават от производствения процес.

Соларният масив на паркинга ще генерира 3 мегавата електричество, което ще бъде усвоявано от съоръженията. През септември компанията беше включена в Индексът за устойчивост на Dow Jones (the Dow Jones Sustainability Index, DJSI) за трета поредна година. Само първите 10% от най-устойчивите компании в света са включени в този индекс.

Екологичното съоръжение ще изгради стабилна комбинация от разнообразни всесезонни продукти, за да отговори на нуждите на клиентите и на усилващото се търсене на марката. Това ще допринесе и за по-ефикасното разпространение на продуктите и в други държави. Фабриката ще помогне на Nokian Tyres да приведе в съответствие своята глобална производствена мрежа и да удовлетвори търсенето в други региони, освобождавайки капацитет за продукти пригодени към всеки един пазар.


Nokian откри нова фабрика в САЩNokian откри нова фабрика в САЩNokian откри нова фабрика в САЩNokian откри нова фабрика в САЩ

Тагове: NokianоткриновафабрикаСАЩгуми

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ