www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen май все пак избра Турция

02.10.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 1968 прочитания
A+ | A-

По време на поредната среща на Борда на директорите, Volkswagen така и не взе официално решение за това къде ще бъде позициониран новият завод на марката в Източна Европа.

Все пак, по всичко личи, че немците са взели решение, но просто не са го обявили. За това съобщава авторитетното онлайн издание Automotive News в последната си публикация.

Според сайта, Volkswagen ще сглобява новите Passat и Superb в нова фарика до Измир. Заводът ще погълне инвестиция в размер от около един милиард евро, като планираният максимален капацитет ще бъде 300 000 коли годишно.

Automotive News се позовава на изтекли вътрешни документи, които показват, че реалното производство ще стартира през 2022 година. Основните причини за избора на Турция пред България са "позитивната макроикономическа среда" и огромният потенциал на местния пазар.

Изданието припомня, че през първите седем месеца на годината автомобилният пазар в Турция реализира малко над 212 хиляди продажби. Само преди две години, доставките бяха двойно по-високи.Тагове: турцияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "