www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

"Козметика на врага" по романа на Амели Нотомб със СФ премиера в театър "Азарян"

25.09.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 868 прочитания
A+ | A-

"Козметика на врага" по романа на Амели Нотомб със СФ премиера в театър "Азарян"

Театър "Азарян" ще посрещне софийската премиера на спектакъла „Козметика на врага”. Сценарият е създаден по романа на брилянтната белгийска писателка Амели Нотомб, една от най-четените френско-езични авторки. След успешния дебют в Драматичен театър „Стефан Киров” в Сливен, сега „Козметика на врага” идва в НДК на 15 октомври от 18:30 часа.

Силно застъпена в драматургичния текст на спектакъла е провокативната тема за това в какво се превръща човек, който погребва дълбоко в себе си своите най-първични емоции. Каква сила е способна да го докара до неговата пределна точка?

Сюжетът разказва за един мъж, който се оказва блокиран на летището поради технически проблем със самолета. Закъснението се проточва. Чакането става прекалено дълго.

Случайна среща с непознат, който изглежда че познава толкова добре дълбочината на съвестта, успява да изрови на повърхността престъпления от болезненото минало. Случайна ли е срещата помежду им или е резултат на дяволска преднамереност?

Спектакълът разкрива психологическата типология на един определен вид убиец – неспособен да реши собствените си проблеми, поради което посяга към живота на друг човек. Но какъв е мотивът за извършване на убийството?

„Козметика на врага” разказва история за скритите пътища в съзнанието ни, провокирайни ни да се отворим към онези дълбини на подсъзнанието, които иначе с удоволствие бихме скрили от света.

Автори на драматизацията са Веселин Мезеклиев и Петър Денчев - режисьор на спектакъла. Участват актьорите Ивайло Гандев, Димитър Марков и Самуела-Ивана Церовска. Сценографията и костюмите са дело на Петър Митев.

Постановката е част от програмата с културни събития на фестивала CineLibri, който започва на 5 октомври в Зала 1 на НДК.


"Козметика на врага" по романа на Амели Нотомб със СФ премиера в театър "Азарян"

Тагове: Козметика на врагароманАмели НотомбпремиератеатърАзарян

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ