www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Сопраното Красимира Стоянова ще блесне в "Евгений Онегин" на 21 декември в НДК

26.09.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 939 прочитания
A+ | A-

Сопраното Красимира Стоянова ще блесне в "Евгений Онегин" на 21 декември в НДК

Гранд дамата на оперната сцена – сопраното Красимира Стоянова ще блесне на сцената на зала 1 в НДК на 21 декември в концертното изпълнение на операта „Евгений Онегин“ от Чайковски. Тя ще изпълни партията на Татяна, редом с талантливите си колеги: Атанас Младенов, баритон в партията на Евгений Онегин; Михаил Михайлов тенор и лауреат на редица оперни конкурси като Ленский; мецосопраното Виолета Радомирска (Олга), която през настоящия сезон дебютира на сцената на Миланската скала и Иво Станчев, бас като Княз Гремин.

Концертът е копродукция на БНР и НДК и е с участието на Симфоничния оркестър и хор на БНР с диригент Павел Балев, а билетите вече са в продажба на касите на Билетен център и онлайн на tickets.ndk.bg.

Носител на почетната титла „Камерзенгерин“ на Щаатсопер Виена, Красимира Стоянова е постоянен гост-солист на държавната опера. Международната ѝ кариера се развива бързо и отвежда сопраното в най-престижните оперни театри и концертни зали по света – „Метрополитън“ и „Карнеги хол“ в Ню Йорк, Кралската опера „Ковънтгардън“ и „Роял Албърт хол“ в Лондон, „Миланската скала“, „Дойчеопер“, „Концертхаус“ в Берлин и много други. През годините сопраното пее концерти под диригентството на Рикардо Мути, Зубин Мета, Марис Янсонс, Жорж Претр, Сър Колин Дейвис, Бернард Хайтинк, Сейджи Озава, Мюнг-Вунг Чунг, Франц Велзер-Мьост, Фабио Луизи, Даниеле Гати и др.

Рециталите на Красимира Стоянова „Славянски оперни арии”, „Верди Арии“ и „Веризмо“, съвместно с маестро Балев, получават „Международната награда за класическа музика за 2012“, както и годишните награди на немската музикална критика за 2012, 2014 и 2017 година.

Билети за концерта можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg, на цени от 25 до 60 лв. както и ВИП билети от 80 лв. За ученици, студенти и пенсионери билетите са с 20% отстъпка, а за деца до 12 година, билетът е 10 лева.


Тагове: СопраноКрасимира СтояноваЕвгений ОнегинНДКопераконцерт

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ