www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хорове събират вековните японски традиции и съвременния български дух

27.09.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 772 прочитания
A+ | A-

Хорове събират вековните японски традиции и съвременния български дух

Концерт на мъжкия хор към Университет „Шидзуока“ и българския „Кантилена“ ще зарадва публиката във Велико Търново. Изпълнителите ще обединят талантите си на 2 октомври от 18:30 ч. в залата на Община Велико Търново (ул. „Майка България“ 7). Входът за всички посетители е свободен. Концертът се организира от Дружество за приятелство с Япония.

И двата хора през годините са се доказали като изключителни професионалисти и безгранични таланти. Членовете на мъжкия хор към Университет „Шидзуока“ се събират преди почти цели 20 години. Веднъж годишно провеждат съвместен концерт, а през останалото време имат изяви в цяла Япония. Хорът ежегодно взема участие в годишни фестивали в префектура Шидзуока, в село Хакуба в префектура Нагано, както и в Токио. Освен това с цел академичен обмен и насърчаване на приятелските отношения между държавите хорът провежда международни хорови обмени със страни като Тайван и Литва.

Женският хор „Кантилена“ е лауреат и носител на значителен брой награди от международни хорови конкурси и фестивали. Основан е през 1987 г. от Анета Павлова и нейни възпитанички. От тогава досега хорът е изнесъл безброй концерти в страната и чужбина.

Репертоарът им известен с това, че се заиграва с различни стилове и епохи от Ренесанса до днес, като особено място заемат композициите от съвременни български и чужди автори. 30-ите юбилейни Дни на японската култура в България се организират от Посолството на Япония в България и с подкрепата на Клуба „Приятели на Япония в Република България – Нихон Томоно Кай“.


Хорове събират вековните японски традиции и съвременния български дух

Тагове: Хоровехорвековнияпонскитрадициибългарскидух

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ