www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Непоказани творби от изложбата "Необозримо за Кольо К." в НДК

27.09.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Литература, арт | Автор: Jordan Lukanov | 1092 прочитания
A+ | A-

Непоказани творби от изложбата "Необозримо за Кольо К." в НДК

Серия от графики и живописни платна, които не са показвани в Пловдив, са сред акцентите от изложбата „Необозримо за Кольо К.” в Артгалерия НДК. Любителите на изкуството ще могат да видят произведения на художника, предоставени от колекционери и галеристи. Селекцията от картини може да бъде видяна от 4 до 20 октомври, а официалното откриване е на 4 октомври от 18:30 часа.
 
Изложбата ще очертае разлиноликото творчество на пловдивския творец в неговия иначе „необозрим свят”. Ще бъдат показани ранни произведения в различни жанрове като живопис, графика, скулптура, инсталации.

„Творчеството на Кольо Карамфилов е поетически сложно и дълбоко. Той е един от най-обичаните български художници, работеше с най-различни техники, правеше от всичко изкуство. Включихме в изложбата с много ранни негови неща – графики още от времето, когато се подписваше като Николай Карамфилов. Има една много интересна комбинация между пластика и рисунка и разбира се големи живописни произведения, в които могат да се видят целия този свят от символи, знаци, послания на Кольо Карамфилов”, споделя проф. Галина Лардева – изкуствовед и куратор на изложбата „Необозримо за Кольо К.”.
 
На изложбата в НДК ще бъдат показани и откъси от филми за и с участието на Кольо Карамфилов. На откриването ще бъде представен и двуезичен каталог, който съдържа биографични данни на твореца и представя произведения от неговото творчество.
 
Проектът се осъществява от Фондация „Култура и съвременност“ в партньорство с галерия U.P.A.R.K. и е част от официалната програма на Европейска столица на културата – Пловдив 2019. НДК е партньор на проекта в частта с представянето му в София. Посетителите ще могат да видят изложбата всеки ден от 5 до 20 октомври в Артгалерия – НДК между 11:00 и 18:00 часа. Входът е свободен.


Непоказани творби от изложбата "Необозримо за Кольо К." в НДК

Тагове: АртгалериянепоказанитворбиизложбатаНеобозримоКольо К.НДК

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ