www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

„Кола на Годината“ на турне из България

26.09.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 8257 прочитания
A+ | A-

Най-новата инициатива на Прес Авто Клуб България (сдружение на българските автомобилни журналисти) стартира на 28 септември в 9:00 часа от София. За първи път у нас пишещите по темата автомобилизъм братя по перо организират мобилен автосалон, като в уикенда на 28 и 29 септември ще кръстосват пътищата на страната.

Екипажите са обособени от пилот и навигатор - журналист и ПР-експерт от фирма вносител на автомобили у нас. 25 автомобили ще потеглят от централния офис на фирма Лазурит 94 на „Ботевградско шосе“,  по пътя ще има междинни станции за фотосесии, посещение на интересни туристически обекти и подкрепа, както за екипажи, така и за автомобили, в бензиностанция на OMV.

В 17:00 ч участниците ще паркират на централния площад пред общината в Стара Загора, където ще има десетки награди от викторини с публиката, атрактивно представяне на моделите и забавна програма. Старозагорци първи ще видят шарения керван и ще се запознят отблизо с най-актуалните модели. Част от зрителите на мобилния автосалон ще спечелят, както награди от викторините, така и голямата награда от фейсбук конкурса на автошествието – безплатен билет за международния автосалон в столицата, който отваря врати на 12 октомври.

Българските автомобилни журналисти, които всяка година избират Кола на годината в България, инициират обиколката с намерението този път автомобилите да пристигнат при хората, обратно на стационарните автоизложения в градовете. Общините, които приеха да ни съдействат за осъществяваване на маршрута, са Стара Загора, Казанлък и Челопеч.

През втория ден автошествието „Кола на Годината пътува“ ще дефилира в града на розите – Казанлък, на площад „Севтополис“ в  11:00 часа, отново с пъстра програма и представяне. В ранния следобед роуд шоуто ще се насочи към Челопеч по подбалканския път, за да пристигне в амфитеатралната сцена и трибуни на парк „Корниш“ над село Челопеч.

Всички са поканени за участие в уникалната автофиеста, поднесена с настроение и допир до най-новите технологии в света на автомобилите. Колата на 2020 година ще бъде избрана за 23-ри пореден път през месец януари на пищна церемония в столицата, след гласуване на жури, съставено именно от журналистите на Прес Авто Клуб България. 

  • Марките автомобили, които ще се включат в „Кола на Годината пътува“: 

Peugeot, WV, Mitsubishi, Nissan, Renault, Dacia, MINI, BMW, Citroen, Honda, Skoda, Mazda, Alfa Romeo, FIAT, SsangYong, Isuzu, Great Wall, Ford, Mercedes, Suzuki  и др.Тагове: кола на годинатаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ