www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Вижте новия Chevrolet Corvette в детайли чрез разрязан прототип (видео)

25.09.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 9973 прочитания
A+ | A-

Един от най-чаканите автомобили през последните няколко години за клиентите Зад Океана е вече факт. Новият Chevrolet Corvette от осмо поколение дебютира преди около два месеца, когато бяха разкрити първите детайли.

Чрез ново видео и серия от снимки сега можем да се запознаем с конструкцията на машината в доста по-конкретен вид. Разрязан прототип на Corvette C8 ни дава поглед към разположението на мотора и останалите елементи по задвижващата система.

Новият Stingray получава 6,2-литров V8 двигател, дериват на агрегата LT1 от актуалния доскоро C7 модел. Той носи означението LT2 и с Z51 Performance Package има мощност 495 конски сили, осигурени от могъщия атмосферен мотор.

Двигателят задвижва задните колела чрез 8-степенен автоматик с два съединителя. За феновете на механичните трансмисии е предвидена възможността за смяна на предавките с перца на волана, нищо повече.

Все още не е потвърдена информацията, че Corvette C8 ще има и по-скромни версии с мотори с обем от 4,2 до 5,5 литра, като тук трябва да се появят и агрегати с по две турбини.

Дизайнът на новия Stingray използва вече познати елементи от оформлението на С7, особено що се отнася до стоповете и предницата. Моделът ще има и кабрио версия, а малко по-късно ще бъде представен и състезателният вариант.

Що се отнася до скоростта и динамиката, създателите на колата обещават 320 км/ч за версиите без ограничител и ускорение от 0 до 96 км/ч за по-малко от 3 секунди.
Тагове: corvetteНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ