www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Чудният свят на Кольо Карамфилов в артгалерията на НДК

19.09.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Литература, арт | Автор: Jordan Lukanov | 1056 прочитания
A+ | A-

Чудният свят на Кольо Карамфилов в артгалерията на НДК

Художникът, който умееше „да взривява облаците” (по Елин Рахнев) ще обживи стените на Артгалерията в НДК от 4 до 20 октомври. Произведения от различни периоди в артистичния живот на обичания художник, предоставени от галеристи, частни колекционери и приятели, ще бъдат представени в изложбата „Необозримо за Кольо Карамфилов”. Официалното откриване е на 4 октомври от 18:30 часа.
 
През годините художникът работи в почти всички жанрове на визуалното изкуство – графика, живопис, скулптура, пърформанс, инсталации, фотография. Освен това той се изявява като режисьор и сценарист.

„Кольо Карамфилов е средоточие на различни, понякога провокативни гледни точки, творчески концепции и нагласи. Той е един от малкото български автори с ярко изразен регионален и същевременно национален облик и значимост. Специфичното му място в художествените процеси от последните десетилетия у нас се определя от пресичането между съзнателно избраната автостилизация на артиста като „художник на собствения си живот“ и разполагането на творчеството като територия, която единствена е в състояние както да изрази, така и да запази индивидуалната чувствителност на твореца.“, споделя изкуствоведът проф. Галина Лардева, която е и куратор на проекта.
 
На изложбата в НДК ще бъдат показани и откъси от филми за и с участието на Кольо Карамфилов в опит да се изгради обозрима картина на разноликото му творчество. Също така на откриването на изложбата ще бъде представен двуезичен каталог, специално подготвен за събитието.
 
Проектът се осъществява от Фондация „Култура и съвременност“ в партньорство с галерия U.P.A.R.K. и е част от официалната програма на Европейска столица на културата – Пловдив 2019. НДК е партньор на проекта в частта с представянето му в София. Посетителите ще могат да видят изложбата всеки ден от 4 до 20 октомври в Артгалерия НДК между 11:00 и 18:00 часа. Входът за посетители е свободен.


Чудният свят на Кольо Карамфилов в артгалерията на НДКЧудният свят на Кольо Карамфилов в артгалерията на НДК

Тагове: ЧудниятсвятКольо КарамфиловартгалерияНДК

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ