www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Balkan Offroad 2019: Нов лидер, но отново българин

17.09.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Jordan Lukanov | 1405 прочитания
A+ | A-

Balkan Offroad 2019: Нов лидер, но отново българин

Десислав Славчев и Маргарита Стайнова с Mercedes са новите лидери в генералното класиране след четвъртия състезателен ден на международното рали Balkan Offroad 2019. Победителите от надпреварата през 2012 година дадоха второ време за деня, като бяха изпреварени от холандския екипаж Риентс Хофстра – Еверт Бьорзма (Toyota).

Доскорошният доминатор в класа Константин Чолаков теоретично загуби всякакви шансове за призова позиция, след като повреда в турбината на неговия болид Toyota Hilux не му позволи да завърши отсечката около Копривщица и Клисура. Така, миналогодишният шампион се срина в класирането и разчитаме на колегата му Славчев.

В класа на SSV-бъгитата Цанко Цанков и Зорница Тодорова отново бяха най-бързи и увеличиха аванса си пред няколкото френски екипажа зад тях. Победителите от Balkan Offroad 2015 имат солидна преднина, но споделиха че етапът в планината е бил доста тежък и са карали доста под възможностите си, в опит да пазят машината.

Не така добре се развиха нещата за втория български екипаж в класа на бъгитата. Цветан Цветанов и Десислав Цветанов стартираха деня ударно, но още в края на първата специална секция повредиха окачването на своето бъги Can Am и се наложи да правят полеви ремонт, който им отне изключително много време и ги прати далеч назад в класирането.

При мотоциклетите, холандката Мириам Пол продължава да е начелон на генералното класиране, макар в етап 4 да бе иззпреварена от няколко свои сънародници от Холандия. При камионите Авив Кадшаи от Израел за пореден ден показа висша класа и е твърд лидер.

Balkan Offroad 2019 се отправя към Черно море, като в менюто за етап 5 са над 620 километра, по-голямата част от които – срещу хронометъра.


Balkan Offroad 2019: Нов лидер, но отново българинBalkan Offroad 2019: Нов лидер, но отново българинBalkan Offroad 2019: Нов лидер, но отново българинBalkan Offroad 2019: Нов лидер, но отново българин

Тагове: Balkan Offroad 2019лидербългаринетапофроуд

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ