www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Серийният Bugatti Baby II - детски, но не съвсем

19.09.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » За децата | Автор: Jordan Lukanov | 1493 прочитания
A+ | A-

Серийният Bugatti Baby II - детски, но не съвсем

Проектът по възраждане на детския елмобил Bugatti Baby се приближава към серийно производство. През пролетта на автомобилното изложение в Женева беше показан макет на модела II, напечатан на 3D принтер.

Тези дни, пред гостите на специално мероприятие, посветено на 110-годишнината на Bugatti, беше демонстриран първият образец. Оригиналният Bugatti Baby със заводски индекс Type 52 се появява през 1926 година.

Първият екземпляр е построен лично от Еторе Бугати и неговият 17-годишен син Жан за четвъртия рожден ден на по-малкия син Ролан Бугати. Автомобилчето представя копие на състезателния Bugatti Type 35 в мащаб 1:2. За десет години след това са били направени около 500 екземпляра.

Съвременният модел Baby II също копира ретро Type 35, но е адресиран не само към децата, но и за по-тънички възрастни. Затова размерите не са намалени двойно, а 1,5 пъти: дължина - 2.8 м, широчина - един метър. За удобство на възрастния шофьор педалът е регулируем.

Bugatti Baby II е разработен съвместно с английската фирма The Little Car Company, която е специализирана за подобни изделия. За избор са предложени три версии: базова с тяло от стъкло и пластмаса, Vitesse от карбон и Pur Sang от алуминий. Най-лекият вариант тежи 230 кг.

Елмобилът има няколко режима на движение. Детският Child mode е с ограничена мощност на елмотор до 1.4 к.с., а максималната скорост не превишава 20 км/ч.

Възрастният Adult mode е с 5,4 к.с. и 45 км/ч. А версиите от карбон и алуминий имат трети режим, за активацията на който е нужен специален скоростен ключ, позволяващ елмоторът да произвежда максималните 13.6 к.с., като максималната скорост не се разкрива.

Тяговата батерия също може да се избира - за 1,4 или 2,8 кВт/ч. Във втория случай преходът без презареждане може да достигне до 30 км.

Предната емблема е изготвена с добавка от 50 грама сребро. Общо ще бъдат произведени 500 елмобила Bugatti Baby II с начална цена €30 000 - тираж, който по традиция за супермоделите, вече е разпродаден.


Серийният Bugatti Baby II - детски, но не съвсемСерийният Bugatti Baby II - детски, но не съвсемСерийният Bugatti Baby II - детски, но не съвсемСерийният Bugatti Baby II - детски, но не съвсем

Тагове: СерияBugattiBaby IIдетскисуперавтомобилелмобилНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ