www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

С какво зарежда колите си Tesla на Нюрбургринг - с дизелов генератор?

19.09.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 3329 прочитания
A+ | A-

Както стана ясно още преди няколко дни, Tesla в момента има няколко автомобила на легендарната писта Нюрбургринг, където трябва да бъде поставен нов рекорд за електрически автомобил. В момента той се държи от Porsche Taycan.

Логиката сочи, че калифорнийците се нуждаят от често презареждане на екземплярите Model S, които въртят обиколки всеки ден, тъй като консумацията им на енергия е доста висока при такова натоварване.

Първоначалната информация от немски медии беше, че Tesla използва дизелов генератор, който захранва колите, които са в почивка. Auto Motor und Sport дори разпространи снимка на въпросния генератор, който беше скрит в гората до пистата.

Веднага след като тази информация достигна до международните медии, Tesla оповести в Twitter, че до пистата е инсталирана зарядна станция Supercharger. Производителят след това потвърди, че тази станция е свързана с електрическата мрежа на пистата, а не с дизелов генератор.

Интересното е, че доста издания изразиха съмнения в изложените детайли. Снимката, която Tesla пусна в социалната мрежа, има доста белези на фотошоп продукция и това веднага направи впечатление на специалистите. Очаква се коментар от Илон Мъск и компания.Тагове: нюрбургрингНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ