www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

"Танц филм фест": Фламенко страсти в кино "Люмиер"

11.09.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 839 прочитания
A+ | A-

"Танц филм фест": Фламенко страсти в кино "Люмиер"

Изобилие от завладяващи фламенко танци ще се пренесат на екрана в кино „Люмиер Лидл”, като част от фестивала "Танц Филм Фест 2019". Тази година в навечерието на Киномания, организаторите от НДК гарантират на своята публика наполовина повече емоции със специалното издание 33 ½ , като половинката са 12-е филма, които зрителите ще могат да гледат в кино „Люмиер Лидл” от 24 до 30 септември.
 
Подарете си едно незабравимо пътуване в слънчевата родина на фламенкото – Испания. Филмът „Лос Тарантос” от 1963 г. ще Ви представи секси, суровия и каталунски стил на танцуване, който бележи изявата на легендарната танцьорка Кармен Амайя в ролята на Ангустиас.

Злочестите любовници във филма се играят от Сара Лесана и хипнотизиращия Антонио Гадес, станал световноизвестен 20 години по-късно с фламенко трилогията на Карлос Саура. Въпреки че навремето е номинирам за „Оскар” за чуждоезичен филм, филмът „Лос Тарантос” на режисьора Франсиско Ровира-Белета е същинско скрито съкровище, непоказвано извън Испания с десетилетия.

Жизненият фламенко танц в „Лос Тарантос” ще Ви достави истинско удоволствие за сетивата, зареждайки Ви с пламъка на този стил, който перфектно успява да пресъздаде всяка емоция – от радост до тъга. Филмът, който ще Ви накара да усетите истинският испански дух на фламенкото, може да гледате на 26 септември от 20:30 часа.


Тагове: Танц филм фестфламенкотанцИспаниястрастикиноЛюмиерНДК

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ