www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Любопитно: Американците плащат средно по 773 долара на месец за колите си

13.09.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 3056 прочитания
A+ | A-

Американската агенция за проучвания в автомобилната индустрия ААА изкара резултатите от годишното пресмятане на разходите, които местните собственици на автомобили трябва да погасяват.

Тенденцията е ясна - с всяка година не само покупката, ами и притежаването на нов автомобил става все по-скъпо, като факторите за това са няколко.

Изчислено е, че средно на месец американците дават по 773 долара, за да поддържат, застраховат и карат колите си. Това прави 9282 долара на година срещу 8849 долара годишно през 2018 година.

Ясната тенденция на покачване на разходите се дължи до голяма степен на факта, че все повече потребители изоставят по-достъпните класове и се качват на големи SUV автомобили и пикапи.

Най-гoляма роля в определянето на цената играе обезценяването на продуктите, като средно е изчислено, че всеки американец губи по 3334 долара годишно по този критерий.

Друга любопитна информация касае средната цена на чисто новите коли в САЩ. Съвсем скоро тя ще задмине кота 40 000 долара за първи път в историята на индустрията.Тагове: проучванеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ