www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

На 14 септември започва рали Balkan Offroad 2019

13.09.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Jordan Lukanov | 1771 прочитания
A+ | A-

На 14 септември започва рали Balkan Offroad 2019

Деветото издание на международния офроуд маратон Balkan Offroad стартира утре с официална церемония в центъра на Самоков. Най-голямото офроуд приключение на Балканския полуостров привлича над 100 машини от всеки клас – мотоциклети, ATV-четириколки, бъгита джипове и камиони.

Екипажи от цяла Европа и дори Азия ще се впуснат в едноседмичен екстремен тест, който ще подложи на изпитание волята и духа на хората, както и издръжливостта на техниката. И тази година, някои от най-добрите български офроудъри ще премерят сили с конкуренти от почти всички европейски държави, плюс Израел и Казахстан.

Основно, родните представители ще са концентрирани в класа на крос-кънтри автомобилите, където ще видим няколко шампиона от досегашните издания. Своята титла ще защитава миналогодишният шампион Константин Чолаков (Toyota), който ще се бори с победителя от 2012 год. Десислав Славчев (Mercedes), но и с много силни конкуренти от Германия, Холандия и Франция.

В класа на SSV-бъгитата, шампионът от 2015 год. Цанко Цанков (Can Am) ще трябва да преодолее конкуренцията на почти 30 съперници, в опит да повтори успеха си. Големи имена се очакват също и при мотоциклетите.

Официалният старт на Balkan Offroad 2019 ще бъде утре – събота, 14 септември, пред спортната зала в Самоков от 13 ч. на обяд. На стартовата арка, освен приветстване на участниците в международния маратон, ще бъде отдадена почест на някои от ветераните и доайените на българския офроуд, в присъствието на официални лица. Ще бъде почетен и празникът на пожарникарите, с участие на местните звена на празника.

Жителите и гостите на планинския град, както и феновете на офроуда от цялата страна са добре дошли на церемонията, както и на шоуфинала на първия ден - около 15 ч. следобед в село Говедарци. След една изтощителна седмица и над 2000 км, следващият петък – 20 септември, на брега на Черно море ще станат ясни и победителите в Balkan Offroad 2019.


На 14 септември започва рали Balkan Offroad 2019На 14 септември започва рали Balkan Offroad 2019На 14 септември започва рали Balkan Offroad 2019На 14 септември започва рали Balkan Offroad 2019

Тагове: Офроуд14 септемвристартралиBalkan Offroad

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ