www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

8 нови CNG автобуса Yutong и за община Габрово

12.09.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 1284 прочитания
A+ | A-

8 нови CNG автобуса Yutong и за община Габрово

Кметът на община Габрово Таня Христова и Изпълнителният директор на Българска Автомобилна Индустрия Андон Димитров подписаха договор за доставка на 8 нови, метанови автобуса YUTONG. Българска Автомобилна Индустрия, която е официален представител на най-големия автобусен производител Yutong Zhengzhou Company, трябва да достави автобусите в срок до 250 дни, след подписване на договора.

Обновяването на автобусния парк с още 8 нови автобуса, задвижвани на природен газ, е част от стратегията на Общината за осигуряване на достъпен, качествен и не на последно място екологичен градски транспорт. Yutong ZK6126GHA е автобус задвижван на природен газ (CNG), който осигурява една по-екологична алтернатива за придвижване в градска среда.

Автобусът е 12 метров, нископодов, с корпус от двойно галванизирана стомана, за да осигури по-голяма защита на пътниците. Рейсовете отговарят на най-високите изисквания за екологичност в Европа.

Те са снабдени с газови бутилки от композитни материали и капацитет 1500 литра. При експлоатация в нормални условия гарантираният пробег на автобуса при напълно заредени бутилки е 400 км. Двигателят е 6 цилиндров, с максимална мощност от 239 киловата и водно охлаждане. Автоматичната скоростна кутия е с вграден ретардер, който допълнително намалява скоростта и забавя движението при натискане на спирачния педал или на лоста разположен под волана.

Всички CNG автобуси Yutong разполагат със система за видеонаблюдение, частично отваряеми и тонирани прозорци, климатична система и две USB устройства за зареждане на мобилен телефон. Автобусите са снабдени с механична рампа и система за накланяне на превозното средство, което допълнително улеснява достъпа до тях на трудноподвижни лица и майки с колички и малки деца.

Подът е от противохлъзгащо покритие, а седалките с ергономичен дизайн, изработени от устойчиви на износване и замърсяване материали. Автобусите Yutong ZK6126GHA разполагат още с бутони за спирка по желание, отваряем вентилационен люк на покрива, двойни пневматични врати със сигнализация и функция против отваряне на вратите в движение, ръкохватки за правостоящи пътници и др.

В началото на годината Българска Автомобилна Индустрия достави 22 CNG автобуса Yutong по проект за обновление на обществения транспорт в столицата. Отзивите на Столичен градски транспорт са повече от добри, като най-показателно за дружеството е постигнатото редуциране на оперативните разходи. Жителите и гостите на София също оценяват високо комфорта и удобството, които новите CNG автобуси Yutong им предоставят.


8 нови CNG автобуса Yutong и за община Габрово8 нови CNG автобуса Yutong и за община Габрово

Тагове: CNGприроден газавтобусYutongобщинаГаброво

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ