www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

БГ дрифт шампионат през уикенда в Сливен (видео)

11.09.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Jordan Lukanov | 2531 прочитания
A+ | A-

БГ дрифт шампионат през уикенда в Сливен (видео)

Шампионат "Дрифт България" навлиза в своята финална фаза. Дрифт състезатели и фенове от цялата страна ще пристигнат в Сливен за предпоследния кръг от сезон 2019.

Дългоочакваното дрифт събитие ще се проведе през този уикенд - 14/15 септември, на летище „Бършен“, а организаторите очакват традиционно голям брой публика. Своята заявка за участие в предпоследния 3-и кръг от „Дрифт България“ до момента са подали 45 състезатели от България и Румъния, като записванията ще продължат и през състезателния уикенд.

В Pro1 участие ще вземат над 16 състезатели, сред които са борещите се за титлата Емил Петков (BMW e30), Костадин Патриков (BMW e30) и лидерът в шампионата Павлин Пенев (BMW e30). По традиция участниците в Pro2 са повече, като до момента са подадени 23 заявки. Лидерът в шампионата Веселин Стойчев (Nissan 200cx), Мартин Николов (BMW e30), Йордан Младенов(BMW e36) и Петьо Радичев (Mercedes Benz c124) ще продължат своята борба за титлата, като и четиримата ще се надяват да увеличат шансовете си в шампионата при победа в Сливен.

Организаторите от АСК „Скорпион“ и община „Сливен“ за пореден път са подготвили трасе с нова и предизвикателна конфигурация, с която се надяват да затруднят пилотите и да зарадват зрителите, подсигурявайки поле за атрактивни преминавания.

Откриването на 3-ия кръг от „Дрифт България“ ще се проведе в петък от 18:30 ч. на площад „Хаджи Димитър“ в центъра на Сливен. В събота от 10:00 ч. на летище „Бършен“ стартират тренировките, както и двете сесии предвидени за „Дрифт Такси“, в които феновете ще имат възможността да се повозят на дясната седалка на първокласен дрифт автомобил. Същинската част от състезанието започва от 9:30 ч. в неделя с квалификации и старт на „батълите“ от 14:00 часа.БГ дрифт шампионат през уикенда в Сливен (видео)БГ дрифт шампионат през уикенда в Сливен (видео)БГ дрифт шампионат през уикенда в Сливен (видео)

Тагове: БГдрифтшампионатуикендСливен

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ