www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Зелени активисти с протести покрай изложението във Франкфурт

11.09.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 2324 прочитания
A+ | A-

Автомобилният салон във Франкфурт е може би най-голямото събитие за индустрията в Европа. Точно този факт е привлекъл погледите на няколко организации, които работят в подкрепа на опазването на околната среда.

Начело с Greenpeace, част от тези групи с активисти са протестирали покрай провеждането на събитието до река Майн. Основните им искания са спирането на продажбите на SUV автомобили.

"Докато големите SUV-та доминират автомобилния транспорт, вместо малките градски електромобили, колите ще си останат проблемното дете за нас," коментира активистка група в официално съобщение.

Коментарите достигнаха дори до ръководителите на автомобилните фирми, като шефът на Volkswagen, Херберт Дийс, заяви, че "SUV-тата са отговор на потребителското търсене."

По данни на Greenpeace, автомобилната индустрия е отговорна за около девет процента от парниковите газове през 2018 година. От организацията призовават за край на производството на коли с ДВГ до 2028 година.Тагове: greenpeaceНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ