www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Франкфурт 2019: Дебют за серийния VW ID.3

10.09.2019 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Angel Sergeev | 5652 прочитания
A+ | A-

Volkswagen извади серийната версия на първия си масов електрически автомобил. ID.3 трябва да промени историята по начина, по който същото сториха Beetle и Golf преди десетилетия.

Достъпният електромобил ще има стартова цена от под 30 000 евро. Засега се продава само дебютната серия 1ST Edition, която идва с много допълнително оборудване.

Задвижването е поверено на един електромотор, който е разположен върху задната ос. Той генерира мощност от 204 к.с. и е "вързан" към скоростна кутия с една предавка.

Батериите, които захранват електромотора, са позиционирани в дъното на автомобила. Ще се предлагат три различни пакета - 45, 58 и 77 кВтч, които осигуряват пробег от съответно 330, 420 и 550 километра с едно зареждане.

Засега няма данни за ускорението от място до 100 км/ч, но Volkswagen обещава, че то ще е впечатляващо за такъв автомобил. Максималната скорост на движение ще бъде 160 км/ч.

Поръчки вече се приемат, като над 30 000 човека вече са направили депозити за първите бройки. Производството започва през ноември във фабрика с нулеви вредни емисии, а доставките ще станат факт след около половин година.Тагове: volkswagenНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ