www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Европейска джет ски купа на язовир Искър през уикенда

02.09.2019 | Авто новини: На 2 гуми » Мото спорт | Автор: Jordan Lukanov | 3137 прочитания
A+ | A-

Европейска джет ски купа на язовир Искър през уикенда

Зрелищен уикенд (7-8 септември) се очаква на плажа Иструм Парк и във водите на язовир Искър, фондация „София Европейска столица на спорта“ и Водомоторната ни федерация. Още в петък започват квалификациите, които ще очертаят стартовите решетки за двата състезателни дни (събота и неделя), в които ще наблюдаваме над 50 джет ски състезатели - претенденти за призовите места в „Европейска Купа София 2019“.

До момента записаните участници са от България, Гърция, Турция, Сърбия, Унгария и Румъния. В класа на най-мощните джетове до 500 конски сили, зрителите ще имат удоволствието да наблюдават европейския шампион Никос Флорос от Гърция и носителя на Балканската титла в майсторския клас Кристиян Чобану от Румъния.
С тях ще спори и младата ни надежда Марио Михалев, който победи в последното състезание в Приморско. С готовност да окупират първите места в своя клас са най-младите ни състезатели в дисциплината от детския отбор на България (10-15 години), като срещу тях ще застанат 37 конкуренти от чужбина.

По традиция супер атрактивен се очертава и специалният клас за "амазонки", където пет дни преди старта са записани 8 дамски имена от България и Румъния. Сексапилните русалки ще покажат своите умения в скоростно управление на тунинговани джетове до 300 конски сили.

Специално за зрителите, които ще съчетаят язовирния туризъм с щедрото септемврийско слънце в паузите между отделните класове ще се проведат демонстрации в клас Free Style с джет ски с личното участие на световно известния състезател, рекордьор и воден каскадьор от Румъния Дени Делиман.

Кулминацията на водната скоростна феерия под и над вода ще се проведе в съботния ден, в тъмните часове - след 19 часа, когато Искъра ще бъде озарен от светлинно шоу поднесено от най-добрите в света флайтбордъри в дисциплината Flay board - Андреа Еротокриту от Кипър и Петра Винклер от Германия.

Финалните серии са в неделя от 10:00 ч., а награждаването - от 13:00 ч., на бреговата ивица на Иструм парк, където за всички дни на състезанието са изградени зони за паркиране до които се стига по указателни табели по пътя Самоков – Ихтиман, парк за асистенция – състезатели, места за зрители, зона за медии и фотографи, и пресцентър на мястото на събитието.


Европейска джет ски купа на язовир Искър през уикендаЕвропейска джет ски купа на язовир Искър през уикендаЕвропейска джет ски купа на язовир Искър през уикендаЕвропейска джет ски купа на язовир Искър през уикенда

Тагове: ЕвропейскаджетскикупаязовирИскъруикендОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ