www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Откриващa модна изложба за Дни на японската култура 2019

29.08.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Литература, арт | Автор: Jordan Lukanov | 1404 прочитания
A+ | A-

Откриващa модна изложба за Дни на японската култура 2019

В края на този уикенд започва един от най-големите културни фестивали в България – Дни на японската култура 2019. В продължение на 3 месеца българите ще имат уникалната възможност да се докоснат до японските традиции и дух чрез поредица от вълнуващи мероприятия в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Велико Търново.

Традиционно, Дни на японската култура в България се организират от Посолството на Япония в България със съдействието на Клуба „Приятели на Япония в България – Нихон Томоно Кай“. По повод 30-годишния юбилей организаторите са подготвили пъстра програма от 20 събития в периода от 1 септември до 6 декември 2019 година.
 
Първото мероприятие от програмата е вдъхновяваща изложба „+ 7 HOURS“, която ще се състои на 1 септември в Пловдив, като събитието е с вход свободен. „+ 7 HOURS“ e уникален проект на концептуалната дизайнерска платформа „Иван Асен 22“. Изложбата цели да представи преплитането на японската и българската култура през визуалния език на съвременния моден дизайн. Тя ще бъде открита на 1 септември в 19:00 ч. в СКЛАД – Пловдив, ул. „Екзарх Йосиф“ 16, ет. 3, и ще продължи до 18 септември.

Вдъхновен от явления в съвременния урбанистичен живот и лайфстайл на България и Япония, проектът „+ 7 HOURS“ ще покаже дрехата, като основно изразно средство и художествен обект, носещ свое собствено послание. Крайният резултат, който ще видят гостите, е изложба-пространствена модна инсталация, включваща атрактивни, концептуални облекла-обекти, разработени от девет български модни дизайнери и четирима японски студенти по моден дизайн.

Посетителите ще могат да се насладят и на уникален моден филм с участието на актрисата Ирмена Чичикова, съвместна продукция на български и японски артисти. Проектът „+ 7 HOURS“ е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, с фокус Японска култура. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на EU JAPAN FEST, ПЛОВДИВ 2019 и ЕSTHEDERM, както и със съдействието на Посолството на Република България в Япония и Посолството на Япония в Република България.


Откриващa модна изложба за Дни на японската култура 2019Откриващa модна изложба за Дни на японската култура 2019Откриващa модна изложба за Дни на японската култура 2019Откриващa модна изложба за Дни на японската култура 2019

Тагове: Модамоднаизложбаяпонска култураПловдив

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ