www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Идва купеобразен Volkswagen T-Sport

30.08.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Jordan Lukanov | 1469 прочитания
A+ | A-

Идва купеобразен Volkswagen T-Sport

И без това широката гама кросоувъри на Фолксваген скоро ще стане още по-богата, след като бразилското подразделение на VW анонсира машина с работното наименование New Urban Coupe. А местните медии вече провериха регистрационните документи, съгласно които автомобилът ще има търговското име Volkswagen T-Sport.

Засега е обнародван само един ескиз на компактната джипка. С разработката на машината се занимава бразилският филиал на компанията, като на местните специалисти за пръв път се пада честта да създадат автомобил за глобалния пазар - впоследствие VW T-Sport ще се появи и на другите континенти.

Купеобразният кросоувър ще стане близък родственик на новото Polo, седана Virtus и компактния паркетник T-Cross. В основата е залегнала модулната платформа MQB-A0, което означава, че няма да има поява на постоянно задвижване.

Затова пък машината се е получила относително обикновена и достъпна. По предварителна информация премиерата на модела VW T-Sport ще се състои през май 2020 година, а производството ще се организира в бразилския град в Сао Бернарду ду Кампу, където вече се монтират Polo и Virtus.

Освен това, VW Group обяви за нови инвестиции в местното подразделение - за неговото развитие ще бъдат отделени 2,4 млрд реала ($576 милиона по сегашния курс). Основно те ще отидат за разширение на предприятието в Ду Кампу, но има планове за увеличаване капацитета на завода за двигатели в Сао Паулу и разработката на нова инфотейнмънт система, според предпочитанията на местните клиенти.


Тагове: ИдвакупеVolkswagenT-SportPoloT-Cross

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ