www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Toyota и Suzuki сформираха нов алианс

29.08.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 2619 прочитания
A+ | A-

Toyota и Suzuki официално обявиха сформирането на нов общ алианс между двете компании. Той идва като продължение на анонсираните по-рано тази година партньорски взаимоотношения.

За целта, Toyota ще откупи 4.94-процентов дял в Suzuki срещу 910 милиона долара. В замяна, Suzuki ще се сдобие с 0.2 процента от акциите на Toyota срещу 452 милиона долара.

Основната цел на двата производителя е да реализират икономии от споделени технологии и инвестиции в автономната сфера, както и в електрическите задвижвания.

През март тази година двете фирми обявиха разширяване на съвместната си работа, която стартира с договор, подписан през 2017 година. По силата на новото споразумение, двете японски марки ще обменят множество технологии.

На първо място, Suzuki ще получи два хибридни модела на Toyota за ребрандиране на европейския пазар - RAV4 и Corolla Wagon. Освен това, Toyota ще предостави част от хибридните си технологии на своите колеги, които ще могат да ги внедрят в свои автомобили.

В замяна, Toyota ще ребрандира компактните модели Baleno, Vitara Brezza, Ciaz и Ertiga и ще ги продава на различни пазари. За европейския е предвиден трансфер на двигатели за малки коли от Suzuki към Toyota с планирано производство в Полша.

Новият договор ще има голяма тежест за пазара в Индия. Там двете марки ще разработят съвместно нов малък ван, който ще се продава с лога и на Toyota, и на Suzuki. Фирмите коментират, че ще продължат да се конкурират честно и без ограничения във всички други аспектни на бизнеса.Тагове: suzukiНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ