www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Представиха бронираният BMW X5 Protection VR6

28.08.2019 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Jordan Lukanov | 1757 прочитания
A+ | A-

Представиха бронираният BMW X5 Protection VR6

Вече 15 години в гамата на кросоувъра BMW X5 присъства заводска бронирана модификация, като такива машини са особено търсени на пазарите в Южна Америка, Африка и Русия. Сега такава версия се появи и при джипката от новото поколение, като възможността за монтиране на броня е била заложена в конструкцията, за да се опрости производството, а и да се направи защитен автомобил максимално приличащ на гражданските си събратя.

Както се предполага от името, кросоувърът BMW X5 Protection VR6 защитава по шестия клас на стандарта VPAM, като специалните бронирани машини стигат до последното 14-о ниво на защита. Въпреки това, BMW X5 има под външните панели стоманена броня, а дъното е допълнително защитено с алуминиев щит.

Специалните стъкла са с дебелина 33 мм и поликарбонатна добавка, като такава броня е способна да издържи на изстрели от автомат "Калашников". Кросоувърът може да издържи на взрив от ръчна граната под дъното и да не се преобърне от бомба с 14 кг тротил, която избухва не по-близко от четири метра.

Масата на кросоувъра е примерно 3,2 тона. За такова натоварване джипката е с доработено окачване и нови, по-мощни спирачки и пружини. Бронираният BMW X5 има 20-цолови джанти с гуми, които позволяват пътуването да продължи след спукване.


Представиха бронираният BMW X5 Protection VR6Представиха бронираният BMW X5 Protection VR6Представиха бронираният BMW X5 Protection VR6Представиха бронираният BMW X5 Protection VR6

Тагове: ПредставихаброниранBMWX5ProtectionVR6

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ