www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ford Taurus вече се предлага само с един мотор

26.08.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Jordan Lukanov | 2684 прочитания
A+ | A-

Ford Taurus вече се предлага само с един мотор

Ford Taurus е бивша американска легенда. В Щатите производството на този модел падна още през пролетта и сега в строя остана съвсем друг Таурус - китайският. На местния пазар това е най-големият и скъп седан на марката Ford, но с американския няма нищо общо.

Източният Taurus дебютира през 2015 г. и в неговата основа лежи удължената платформа на Ford Mondeo. Продажбите обаче са малко - 8293 бройки през 2018 година. Но Форд затова провежда планова модернизация с надежда да се повиши търсенето.

Промените не са големи, като външно обновеният Taurus може да се познае по новите светодиодни фарове, които са се "срастнали" с изменената радиаторна решетка. Броните и задните фарове сега са различни, а дължината на колата е увеличена с 22 мм и вече превишава пет метра - 5018 мм.

Основните промени са в салона - инфотейнмънт система Sync+ с голям "таблет" с диагонал 12,8 инча, в която е вложено и управлението на климатроника. Впрочем, под екрана са останали известен брой аналогови копчета.

Топ-версията с турбодвигател V6 2.7 (329 к.с.) и пълно задвижване е изключена от гамата още преди година, а сега в оставка беше отправен и базовият Taurus с турбочетворката 1.5 (181 к.с.). Сега в строя е единствено само модификацията с двигател 2.0 EcoBoost - той и както преди развива 245 к.с., но въртящият момент е увеличен от 350 до 390 Нм. До 100 км/ч такъв седан с предно задвижване може да се ускори за 8,5 секунди.

Съдейки по всичко, това е последното обновяване на модела Taurus и след няколко години седанът все пак ще се "пенсионира", тъй като глобалната стратегия на Ford предвижда предимно развитие на кросоувърите. Сега обновеният Taurus може да се купи в Китай на цени от 32 до 40 хиляди щатски долара.


Ford Taurus вече се предлага само с един моторFord Taurus вече се предлага само с един моторFord Taurus вече се предлага само с един моторFord Taurus вече се предлага само с един мотор

Тагове: FordTaurusпазарпредлагаединмотор

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ