www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Елмобилът Opel Corsa-e и като бегачка

26.08.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Jordan Lukanov | 1753 прочитания
A+ | A-

Елмобилът Opel Corsa-e и като бегачка

Елмобилите уверено проникват в автоспорта, но до рали изяви все още са изключение. Да се реализира тази идея не позволява самият характер на състезателната дисциплина, предполагащ големи пътни секции и достатъчно разтегнати специални участъци, по които техниката се използва в боеви режим без възможност за зареждане или смяна на акумулатора.

Впрочем, не липсват опити. Например, специален Renault Zoe дебютира на състезания във Великобритания още през есента на 2017-а година, но участва само в две надпревари. Сега с такъв опит в ралита възнамерява да се заеме Опел.

На предстоящия Автосалон Франкфурт 2019 премиера ще има заводският хечбек Opel Corsa-e Rally, създаден върху основата на серийната електрическа Корса. По план за тази машина в Германия ще бъде създаден фирмен шампионат ADAC Opel e-Rally Cup. Това състезание ще е последовател на серията ADAC Opel Rally Cup, в която млади пилоти се надпреварват с еднакви хечбеци Opel Adam.

Стартът на новия рали шампионат е предвиден за лятото на 2020 г., като първоначално на трасето ще излязат 15 елмобила.

Сам по себе си хечбекът Opel Corsa e-Rally е запазил серийния елмотор (136 к.с. и 260 Нм) и тяговата батерия с капацитет 50 кВт/ч. На сериозна доработка е подложена ходовата част - вече има самоблокиращ се диференциал Torsen и по-яки спирачки. Освен това, има клетка за безопасност, противопожарна система, подсилена защита на дъното и др. Очаква се стойността на една такава кола да бъде не по-малка от 50 хиляди евро, докато за серийния електрически хечбек цената е от €29 900 нагоре.


Елмобилът Opel Corsa-e и като бегачкаЕлмобилът Opel Corsa-e и като бегачкаЕлмобилът Opel Corsa-e и като бегачка

Тагове: ЕлмобилOpelCorsa-eралибегачка

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ