www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

540 "коня" вкара Scania в своята 13-литрова моторна гама

22.08.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 1303 прочитания
A+ | A-

540 "коня" вкара Scania в своята 13-литрова моторна гама

Моделната гама от водещи в индустрията 13-литрови двигатели на Scania вече се допълва от новата версия с 540 "коня". Новият двигател - DC13 166 - е предназначен предимно за приложения, където голямата мощност и лесна управляемост са поставени като изисквания, докато ограничения на теглото, особенно при натоварвания на предната ос, пречат на използването на малко по-тежките V8 двигатели на Scania, които стартират от 520 к.с.

„Верни на обещанието си винаги да създаваме нашите продукти съгласно индивидуалните нужди на клиента, успяхме да представим най-добрата версия на нашият 13-литров герой “, казва Александър Власкамп, старши вицепрезидент, ръководител на Scania Trucks: "Нашите редови шест цилиндрови двигатели са водещи в индустрията, когато става въпрос за икономия на гориво. Scania автомобили с 13-литрови двигатели са коронясани с титлата "Зелен камион" три поредни години в Германия и това е забележителен подвиг. Scania R 450 спечели с най-ниския среден разход на гориво от 23,25 литра дизел на 100 километра и най-ниските емисии на парникови газове (CO2e) от 738 грама на километър“.

Сега Scania предлага вече пет различни версии за изпълнение на най-разпространения си двигател, редови шест цилиндрови: 370, 410, 450, 500 и 540 к.с. Всички 13 литрови двигатели на Scania са с подобрена икономичност с 2,0–2,5 % и въртящ момент в по-широк оборотен диапазон, като максималната му стойност е налична още при 900 об/мин.

„Мощният 540 к.с. двигател е предназначен главно за клиенти и пазари, където V8 избора не е най-оптималния вариант заради съществуващите регулации по отношение на натоварванията на предния мост“, казва Власкамп, но е перфектен за всеки, който се нуждае от допълнителна мощност при транспортната си дейност.

Снабден с подходящи предавки, този двигател ще работи еднакво добре при транспортни средства превозващи дървесина или за превоз на цветя. Последните пътуват по европейските магистрали с доста леки товари, но за тях е от значение разхода на гориво и средната скорост.

Общото за всички 13-литрови двигатели на Scania са отличната горивна икономичност и използването само на SCR за изчистване на изгорелите газове. Вродената здравина заедно с услуги като Обслужване на Scania с гъвкави планове, допринасят за благоприятни нива на разходи и време за работа, водещо до изключителна обща оперативна икономия.

„Подобрените показатели за разход на гориво и съотношението мощност/тегло ще направят този двигател по-добър и атрактивен избор за много клиенти на Scania“, добавя Власкамп. С вече наличните 2700 Нм при 1000 об./мин. се позволява използването на висока предавка и ниски обороти, както и добри характеристики при потегляне в гориста местност.


540 "коня" вкара Scania в своята 13-литрова моторна гама540 "коня" вкара Scania в своята 13-литрова моторна гама540 "коня" вкара Scania в своята 13-литрова моторна гама540 "коня" вкара Scania в своята 13-литрова моторна гама

Тагове: КамионScaniaлитровамоторна гамадвигателНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ