www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Електрически Mercedes e-Citaro в Люксембург, Норвегия и Швеция

18.08.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 1313 прочитания
A+ | A-

Електрически Mercedes e-Citaro в Люксембург, Норвегия и Швеция

Изненадващо или не, но на фона на огромните доставки на електробуси от полската компания Solaris, Мерцедес със своя електрически e-Citaro засега е в позиция на догонващ. Неотдавна тези екологични градски рейсове се появиха в Берлин, а сега идва информация за транспорта в Люксембург, Осло (Норвегия) и Юстад (Швеция).

Към Норвегия ще се отправят шест Mercedes e-Citaro в триврато изпълнение. Те са оборудвани с батерии с капацитет 243 кВт/ч, като те могат да се зареждат както от електрическата мрежа, така и от мачта-пантограф на покрива. Особеност на e-Citaro за хладното Осло е алкотестерът за шофьора и подгряващ под в зоната на вратите.

Шведите ще получат пет електрически мерцедеса, но във вариант с две врати. Батериите им са с по-голям капацитет - 293 кВт/ч, като зареждането става само с кабел. Има контакти за детски и инвалидни колички, а в салона има седалки с меки кожени подглавки?!

Великото Херцогство пък поръча девет броя e-Citaro в особена комплектация. Седалките са изпълнени в символиката на Люксембург, а покритието на пода напомня уютен паркет. Капацитетът на батериите за тези електрически автобуси също е 293 кВт/ч, като и те се зареждат само чрез кабел.


Електрически Mercedes e-Citaro в Люксембург, Норвегия и ШвецияЕлектрически Mercedes e-Citaro в Люксембург, Норвегия и Швеция

Тагове: ЕлектрическиавтобусMercedese-CitaroЛюксембургНорвегияШвеция

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ