www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Аукцион за стара лимузина на Елвис Пресли

16.08.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Jordan Lukanov | 2311 прочитания
A+ | A-

Аукцион за стара лимузина на Елвис Пресли

Седанът Lincoln Continental известно име след смъртта на Елвис Пресли се оказва в частната колекция на Джеймс Петроцини. Дойде време обаче част от нея да бъде разпродадена на търг от Mecum.

Именно този автомобил мениджърът на певеца Том Паркър подарява на Елвис за свадбата му през май 1967 година. Лимузината често е използвана за пътувания в Мемфис. Официално потвърждение за факта на собственост служи регистрационното свидетелство с името на Краля рокендрола - също исторически артефакт.

Още един интересен детайл - изключително рядкото купе, което за този "Континентал" е построено в ателие Lehmann-Peterson. Лимузината се отличава и с оформлението на интериора, което е изпълнено в стила на частните самолети от онова време и разширения списък бордово оборудване.

Към търга колата дори пристига с "праха на времето", тъй като Джеймс Петроцини явно от десетилетия не се е грижил за автомобила. Въпреки това от Mecum се надяват да получат за лимузината на Елвис Пресли около $300 000.


Аукцион за стара лимузина на Елвис ПреслиАукцион за стара лимузина на Елвис ПреслиАукцион за стара лимузина на Елвис ПреслиАукцион за стара лимузина на Елвис Пресли

Тагове: АукционтъргстаралимузинаЕлвис ПреслиретроLincoln ContinentalНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ