www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Lamborghini отлага наследника на Aventador за 2024?

15.08.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3247 прочитания
A+ | A-

Последните години Lamborghini се представя отлично под ръководството на бившия шеф на тима на Ferrari във Формула 1 Стефано Доменикали. Компанията всяка година чупи рекордите си за продажби, а спортният SUV Urus се оказа пазарен хит. Само да първата половина на 2019 Urus помогна на марката да удвои продажбите си и прогнозата е, че до края на годината Lamborghini ще реализира над 8000 продажби – нов рекорд в историята на фирмата.

В същото време обаче, според непотвърдена информация, големият бос на VW Group Херберт Дийс все още не е доволен от представянето на италианската марка, основно по отношение на финансовите резултати. И точно заради очакваното затягане на коланите в компанията може да се окаже, че премиерата на наследника на Aventador ще бъде отложена за 2024 година. А следващият Huracan ще се появи през 2025 година.

Причината? Audi, компанията, която е прекият собственик на Lamborghini, не иска да инвестира допълнителни средства в модернизирането на V12 мотора на Aventador, за да отговаря той на най-новите стандарти в Европа за вредни емисии. Смята се, че шефовете на Audi предпочитат да дадат тези пари за развитие на хибридни V8 агрегати, които да се използват и от Lamborghini или пък да се заложи на новия 4-литров V8 мотор, разработен от Porsche, който трябва да се появи през 2024 и Lamborghini да използва него.

През април се появи информация, че смяната на Aventador се отлага най-късно за 2022 година, но сега явно ще трябва да почакаме още.Тагове: lamborghinilamborghini huracanlamborghini huracan sterratoофроуд ламборгини хураканaventadorhuracan2024нов моделНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ