www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Албон сменя Гасли в Red Bull

13.08.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2526 прочитания
A+ | A-

Дебютантът Алекс Албон ще смени от Гран при на Белгия Пиер Гасли в Red Bull, съобщи официално тимът от Формула 1. Така Албон получава шанс да кара за един от най-силните отбори в шампионата след едва 12 старта във Формула 1, а Гасли се връща във втория тим на компанията след неубедителната първа половина на сезона. От Red Bull заявиха, че тази размяна е за втората половина на годината, след което от тима ще преценят кой да е съотборник на Макс Верстапен през 2020 година.

Още с привличането на Гасли от Toro Rosso в края на 2018 тимът беше критикуван, че залага на пилот, който още не е готов за място в челото на класирането и развитието на сезон 2019 доказва това. Сега шефовете на отбора начело с доктор Хелмут Марко са готови да повторят тази грешка и с Албон.

През 2016 Red Bull размени Макс Верстапен с Даниил Квят, който беше върнат в Toro Rosso, а през 2017 руснакът беше изгонен от компанията, като за началото на 2019 беше отново поканен да се върне като титуляр във втория отбор на милиардера Дитрих Матешиц.Тагове: формула 1пиер гаслиалекс албонред булторо росоred bulltoro rossoразмяна на пилоти сезон 2019Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ