www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Audi и Rimac може да си партнират за чисто електрическо R8

09.08.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 1453 прочитания
A+ | A-

Слуховете около бъдещето на Audi R8 са доста напоследък, но по всичко личи, че автомобилът най-вероятно няма да продължи да съществува в сегашния си вид много дълго.

Но това не са задължително лоши новини. От репортаж на Car Magazine разбираме, че немците са се свързали с компанията Rimac за обсъждане на потенциално партньорство, което трябва роди изцяло електрическо следващо поколение на суперколата.

Rimac е хърватска фирма, която успешно разработи една от най-ефективните и мощни електрически задвижващи системи на света. В момента такава се използва и от външни фирми като Pininfarina.

Разбира се, засега всичко е на много ранен етап, дори и да приемем, че договореност е постигната. Материалът на британските ни колеги сочи като година на лансиране най-рано 2023, а временното име на проекта е RS e-tron.

Посочените към момента цифри са много обещаващи. Мощността ще е близо 1000 к.с., а ускорението от място до 100 км/ч ще отнема 2.5 секунди. Максималният пробег с едно зареждане ще бъде близо 500 километра.Тагове: audi r8Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ