www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бойко Борисов пред немско издание: Няма по-добро място за завода на VW от България

07.08.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 5049 прочитания
A+ | A-

Премиерът на България Бойко Борисов коментира пред немското икономическо издание Handelsblatt шансовете, настроенията и усилията около бъдещия нов завод на Volkswagen, който трябва да бъде изграден на територията на България или Турция.

В писмо до вестника Борисов казва, че няколко фактора дават предимство на нашата страна пред основния ни конкурент. Това са конкурентната данъчна система, удобните за бизнеса регулации и предвидената държавна помощ.

„Българското правителство предложи на Volkswagen максимална допустима държавна подкрепа в стриктно съответствие с европейското законодателство, както е регламентирано от Европейската комисия за региона“, заявява Борисов в обръщението си. „Основното предимство на България е постоянното подобряване на бизнес средата в сравнение с други страни от региона.“

Борисов е убеден, че масивната инвестиция от страна на немския автомобилен гигант ще бъде добре дошла за всички страни в региона, тъй като ще доведе до ръст в икономиката.

Финално решение от страна на компанията се очаква до първите дни на септември. Изглежда такова наистина все още не е взето, поне съдейки по думите на хора от VW.

„Продължаваме да бъдем в процес на безкраен подбор. През последните месеци прегледахме различни опции за местоположението на новия ни завод. Сега имаме списък с любими дестинации. След фазата на разследване сега следва фазата на преговори с останалите кандидати “, коментира говорител на VW във вторник във Волфсбург.

Източник: FlashNewsТагове: българияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ