www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Alpina: Ограничителите на скоростта ще навредят на продажбите ни

06.08.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 5990 прочитания
A+ | A-

Обществото в Германия обсъжда въвеждането на доста по-стриктни ограничители на максималната скорост на движение на автомобилите. В допълнение на тази идея се говори и за премахване на отсечките от Аутобана, на които няма ограничение на скоростта по закон.

Босът на Alpina, Андреас Бовенсипен, смята, че това ще рефлектира сериозно върху продажбите на спортни автомобили на местния пазар. Директен удар ще получи и Alpina, смята ръководителят, който говори за Which Car.

Обяснението е просто. Клиентите, които се оглеждат за автомобил като Alpina, най-вероятно биха се отказали изобщо от покупката на кола, ако нямат възможност да се движат с висока скорост по магистралата.

Съществува и друго интересно последствие, поне според Бовенсипен. Ако максималната позволена скорост е по-ниска, производителите ще инвестират много по-малко в разработката на окачвания, тъй като просто няма да има необходимост от толкова прецизни механизми.

Същото щяло да се случи и с технологиите на пазара за гуми - по-ниската скорост няма да налага много високи стандарти, от което отново ще страда крайният потребител.Тагове: alpinaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ