www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Френска компания трансформира коли с ДВГ в електромобили срещу 8500 евро

02.08.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 2052 прочитания
A+ | A-

Френска стартъп компания обещава да промени начина, по който използваме личните си автомобили в бъдеще. Transition-One е фирма, която разработка комплекти за трансформиране на коли с ДВГ в електромобили.

Идеята е проста, но реализацията хич не е. Старият двигател с вътрешно горене се премахва, а на негово място се слага електромотор, пакет от батерии и модул за управление на системата.

Към момента компанията разполага с готов прототип Renault Twingo, който обикаля Франция с цел промоция. Важно е да се отбележи, че проектът все още няма типово одобрение в Европейския Съюз, но такова се очаква до края на годината.

Скоро след това ще започнат и продажбите. Стартовата цена е 8500 евро, като във Франция тя може да се намали до 5000 евро чрез държавна субсидия.

Засега са разработени системи, които са съвместими с някои от моделите на фирмите Fiat Chrysler Automobiles, Volkswagen AG, Renault и PSA Group. Очаква се в скоро време да бъдат обхванати и други производители.Тагове: електромобилНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ