www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Приходите на Tesla може да надхвърлят 20 милиарда долара

01.08.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1779 прочитания
A+ | A-

Приходите на Tesla за 2019 година може да надхвърлят 20 милиарда долара, прогнозират анализаторите, след като за първата половина на тази година приходите на компанията са около 10,9 милиарда долара. В сравнение със същия период на миналата година увеличението е с 47%.

Най-големият пазар на компанията на Илън Мъск остава САЩ, откъдето идват 5,8 милиарда или 53%, а втората позиция е за Китай.

На най-големия пазар за автомобили Tesla записва ръст от почти 42% до 1,47 милиарда долара. Основен фактор за този прогрес е силното търсене на Model 3, като се очаква, че тази година приходите в Китай ще надхвърлят 3 милиарда. А прогнозата да догодина е още по-добра, тъй като ще заработи третата гигафабрика на компанията и това ще позволи увеличаване на обема на производство и намаляване на цените на електромобилите.

Най-бързо растящият пазар за Tesla е Норвегия – увеличението там е с 106% до почти 800 милиона долара приходи. Освен това, Model 3 е най-продаваната кола в Норвегия, която е и пазар №3 за марката.

Очакваните силни приходи за 2019 дават надежди на акционерите, че Tesla най-после ще излезе на печалба или поне ще намали сериозно загубата, която отчита всяко тримесечие от основаването си.Тагове: продажба на електромобилиелектромобилитесласащпазарикитайнорвегияръст на пазаритеръст на приходитеприходиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ