www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Падън катастрофира, пропуска "Финландия"

30.07.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 1883 прочитания
A+ | A-

Завръщането на Хейдън Падън в световния рали шампионат с кола на M-Sport в рали „Финландия” се провали, след като новозеландецът катастрофира тежко на вчерашния тест. Падън нацели камък в завой, който се минава на 6-а предавка и на пълна газ и след тежката катастрофа колата беше почти унищожена.

„След катастрофата анализирахме това, което стана и признавам, че в този случай не можех да направя нищо друго – обясни Хейдън, който до края на миналата година караше с ограничена програма за Hyundai. – Завоят е много бърз, кара се почти на пълна газ, но влизането в него е сляпо, тъй като има малък скок преди него. Не знам как точно на траекторията ни се оказа този камък, много пъти минахме оттам преди това, нямаше никакви проблеми.

„Ако при тази скорост мръднеш с половин метър от траекторията, ще стане голяма катастрофа. Ние нацелихме камъка точно в средата на колата, той ни изхвърли от траекторията и право в дърветата. С тази скорост, на такъв тесен участък, просто нищо не можеш да направиш.

„Вложихме всичко в това завръщане в световния шампионат, просто не мога да опиша как точно се чувствам, ужасно е.”Тагове: WRCхейдън падънрали великобританияфордтестовем-спорткатастрофаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ